088 8765433 korving@bellhayes.nl

Microsoft Lync is een complete oplossing die bedrijven in staat stelt om op verschillende manieren, zakelijk, te communiceren en samen te werken. Niet alleen tussen collega’s onderling, maar ook tussen het bedrijf, partners en klanten. Lync  is een communicatietool waarbij gebruikers een totaal overzicht hebben over al hun contacten. Zij kunnen deze via verschillende kanalen benaderen. Op zich is dit natuurlijk niet nieuw. Telefonie leveranciers introduceerden deze mogelijkheden al jaren geleden als aanvulling op hun producten. Er is echter bij Microsoft een klein verschil in aanpak.

Microsoft is oorspronkelijk een softwareontwikkelaar en als organisatie gericht op het verbeteren van de productiviteit van mensen. De traditionele telefonieleveranciers richtten zich daarentegen vooral op de werkplek, de telefoon en op het verbeteren van de gesprekskwaliteit. Iets waar Microsoft in eerste instantie nauwelijks tijd aan besteedde.

Klik hier om te zien welke mogelijkheden MS Lync kan bieden.

In de eerste versies van Lync, toen nog OCS genoemd, was de gesprekskwaliteit vaak niet al te best. Toch kozen organisaties wel voor Microsoft oplossingen, puur vanwege de integratiemogelijkheden met andere Microsoft toepassingen, zoals b.v. MS Outlook. Door op een e-mail adres in outlook te klikken kan een chat of gesprek worden geopend met desbetreffende persoon. Deze persoon moet dan natuurlijk ook beschikken over MS Lync.

Er zijn natuurlijk uitstekende alternatieven voor MS Lync, klik hier >>

Een volgende stap kan zijn integratie met andere communicatieplatformen van dezelfde of andere organisaties, waardoor ook eenvoudig met gebruikers hiervan kan worden gecommuniceerd.