088 8765433 korving@bellhayes.nl

Cloud computing is het via een netwerk, veelal het internet, op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. Te denken valt aan b.v telefonie uit de cloud. Telefonie uit de cloud houd dan in dat u een internet aansluiting heeft waarop meerder telefoons staan aangesloten. U kan dan onderling bellen, maar ook via het internet over de hele wereld telefoneren. Tegenwoordig kunnen ook diverse telefonie functies, zoals bijvoorbeeld z.g. chef secretaresse schakelingen, in de cloud worden ingesteld.

De Nederlandse wolk

De cloud (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort ‘wolk van computers’ vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud. In ons voorbeeld is dat dus een telefooncentrale. De details van de informatietechnologische infrastructuur worden aan het oog onttrokken en de gebruiker beschikt over een “eigen”, in omvang en mogelijkheden schaalbare, virtuele telefonie infrastructuur. De cloud is dus een begrip dat onlinediensten aanduidt.

Hosted telefonie

Hosted telefonie is een voorbeeld van een cloud dienst, klik hier voor meer informatie en een demo video >>>

Wat is de cloud en wat kan je ermee is een vraag die we vaak horen. De cloud biedt ongekende mogelijkheden en deze zullen alleen maar toenemen. Hosted telefonie is slechts een voorbeeld, maar er zijn natuurlijk tal van andere Cloud diensten beschikbaar, voor meer informatie >>>