088 8765433 korving@bellhayes.nl

VoIP Telefooncentrales met Unified Communication functies, het al veel langer bestaande alternatief voor MS Lync. De meeste (maar niet alle) leveranciers van VoIP telefooncentrales kunnen Unified Communication tegenwoordig volledig geïntegreerd aanbieden. Het bied daarmee in dezelfde mogelijkheden als MS Lync. Maar er zijn wel wezenlijke verschillen die belangrijk zijn om te weten.

De leveranciers van VoIP telefooncentrales hebben zeer veel ervaring op het gebied van spraak, zowel op technisch- als op functioneel vlak. Wat betreft de techniek uit dit zich vaak in een betere spraak kwaliteit voor de oplossingen van de traditionele telefooncentrales leveranciers. Op functioneel vlak zie je dat de MS Lync minder mogelijkheden en functionaliteiten biedt ten opzichte van de traditionele telefooncentrale leveranciers. Het inrichten van bijvoorbeeld een Klant Contact Center, het instellen van IVR, een telefoniste bedienpost zijn geïntegreerde functies voor de traditionele telefooncentrale leveraciers. Voor MS Lync zal men aanvullende systemen moeten aanschaffen en koppelen om deze functies mogelijk te maken.

Klik hier voor de unified communication mogelijkheden VoIP telefooncentrales.

MS Lync biedt daarin tegen een eenvoudiger integratie met de werkplek automatisering, zoals bellen vanuit een telefoonnummer in een email of Word document. Deze functies zijn ook beschikbaar voor de leveranciers van VoIP telefooncentrales maar daarvoor is weer een extra integratieslag nodig.