088 8765433 korving@bellhayes.nl

VoIP bellen

 Bellen via het internet wordt ook wel Voice over IP genoemd. Het spraakverkeer gaat hier niet langer via PSTN, ISDN of analoge netlijnen maar het spraakverkeer wordt getransporteerd over het internet en datanetwerken op basis van het Internet Protocol. Het verschil tussen VoIP en het traditionele telefoneren zit hem dus in het signaaltransport. Bij VoIP wordt het gesprek omgezet in datapakketjes die verstuurd worden via datanetwerken en het internet. De signalering van VoIP gaat op basis van het SIP protocol.

Kostenbesparingen VoIP bellen >>>

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van VoIP, zeker in de privé situatie. De meeste huishoudens hebben een all-in-one pakket met televisie, internet en telefonie. Dit is ook bellen over VoIP. In de zakelijke omgeving is bellen over VoIP steeds vaker mogelijk, maar er zijn nogal wat zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Bij een onbedachte overgang kunnen de teleurstellingen groot zijn.

Hosted VoIP >>>

VoIP telefooncentrales

zijn telefooncentrales die volledig op basis van IP werken. De VoIP telefooncentrale is niets anders dan een software programma dat op een server wordt geïnstalleerd. De koppeling tussen deze server en de spraak en data netwerken, telefoontoestellen, bedienposten, Klant Contact Centers en alle andere externe apparatuur of netwerken is op basis van IP. De server waarop de software is geïnstalleerd kan diverse vormen hebben. Het kan een dedicated server van de fabrikant van de VoIP telefooncentrale zijn, een losstaande server, een 19 inch serverrack model of een gevirtualiseerde server. Lees hier meer over server virtualistie >>>

Top 5 merken en leveranciers VoIP telefooncentrales >>>

VoIP telefooncentrales hebben de markt van traditionele analoge en ISDN telefooncentralesvolledig overgenomen. Er staan nog honderdduizenden traditionele analoge en ISDN telefooncentrales in Nederland, maar bijna alle nieuwe zijn VoIP telefooncentrales.

Meer weten over het inrichten van een KCC >>>