088 8765433 korving@bellhayes.nl

Bij hosted telefonie, VoIP, IP-telefonie, Voice over IP of VoIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig en kunnen bovendien nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld. Het werken met op VoIP gebaseerde telefooncentrales is binnen bedrijven inmiddels gemeengoed geworden. De term “VoIP” wordt vaak verkeerd gebruikt om naar de eigenlijke overdracht van geluid te wijzen in plaats van naar het protocol ervan. Hosted telefonie is altijd VoIP. De trend van Hosted VoIP zet zich stevig door omdat er voor veel bedrijven voordelen aanzitten. Wat zijn die voordelen en afwegingen om op Hosted VoIP over te stappen.

Een video over hosted telefonie van Tele2

Bovenstaande video is een demo van Tele2. In deze video van RoutIT over Hosted telefonie worden de mogelijkheden duidelijk uitgelegd.

Hosted telefonie is er in veel soorten, kwaliteiten en prijsklassen. Duur is niet altijd beter, goedkoop is niet altijd goedkoop. Je moet bijna een specialist zijn om een goede verantwoorde keuze te kunnen maken.