071 785 35 92 korving@bellhayes.nl

Europese aanbestedingsregels en procedures, als overheidsorganisatie ontkom je er niet aan. De regels zijn er om aanbestedingen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen waarbij alle marktpartijen een gerechtvaardigde kans hebben om overheidsopdrachten te verkrijgen.

Complex proces maar kostenbesparend

De aanbestedingsprocedures leiden bij de overheid tot extra kosten om het proces op een juiste wijze uit te voeren. Het proces is relatief tijdrovend en complex in verhouding tot een aanbesteding in het bedrijfsleven. Voor overheidsorganisaties leidt het volgen van de aanbestedingsprocedures echter ook tot een kostenbesparing. De partijen die inschrijven op deze aanbestedingen doen dit altijd tegen zeer scherpe tarieven en voorwaarden die u zelf vooraf heeft kunnen formuleren.

Inkoopvoorwaarden

Het is voor de aanbestedende partij wel uitermate belangrijk om exact vast te leggen wat u wenst aan te schaffen. Alle eisen die u wilt stellen, zowel functioneel als technisch dienen vooraf precies te worden gedefinieerd. Ook de inkoopvoorwaarden moeten precies vast liggen. Wijzigingen in eisen of voorwaarden gedurende het proces zijn ingrijpende gebeurtenissen, feitelijk dient de aanbesteding dan opnieuw te worden uitgevoerd. Indien u wijzigingen in de eisen na het toekennen van de opdracht wilt doorvoeren zal dat ongetwijfeld tot hoge kosten gaan leiden. Het is beter om te investeren in een goede gedegen voorbereiding, dit gaat zeker kosten en tijd besparen in de volgende stadia van het proces.

Alvorens te kunnen bepalen welke procedure gevolgd moet worden is het belangrijk vast te stellen wat de geschatte hoogte van het bedrag van het aan te besteden onderwerp is.

Meer informatie over aanbestedingen vind u op onze pagina Aanbestedingen.