088 8765433 korving@bellhayes.nl

Bij het maken van een keuze tussen een Cloud dienst of een datacenter kijken we naar uw eisen en wensen, security en kosten. Dit zijn de 3 primaire factoren die tot een keuze leiden.

Eisen en wensen van uw organisatie

Voor organisaties met specifieke voor hen aangepaste applicaties met bijzondere systeemeisen is een datacenter oplossing ideaal. Ze houden daarbij zelf de volledige controle over de applicaties, data en systemen in eigen hand. Het is altijd mogelijk deze taken (deels) uit te besteden aan derden en zelf de regie functie te behouden.

Een datacenter oplossing heeft ook de voorkeur voor grote organisaties die veel verschillende applicaties draaien met complexe en sterk variabele capaciteitseisen. De systemen kunnen op uw specifieke eisen worden gedimensioneerd en zijn altijd en alleen voor uw organisatie beschikbaar.

Er wordt door de providers vaak beweerd dat hun Cloud diensten zo flexibel en schaalbaar zijn. Indien u uw datacenter oplossing doordacht inricht is dezelfde schaalbaarheid en flexibiliteit van toepassing.

Overzicht leveranciers Cloud diensten >>>

Security

Bij een Cloud oplossing legt u de beveiliging van uw informatie en applicaties volledig in handen van uw leverancier. De vraag is in hoeverre uw leveranciers voor u afdoende security maatregelen heeft getroffen. Daarnaast blijft u zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van uw eigen locatie, uw eigen mensen en gebruikers, de systemen waarop de Cloud diensten worden gepresenteerd zoals smartphones, tablets en computers. Maar ook uw eigen (on)beveiligde WIFI netwerken blijven uw verantwoording.

Bij een eigen datacenter oplossing heeft u de security zelf volledig in handen, u kunt het precies zo (laten) inrichten zoals uw organisatie dat vereist.

Overzicht leveranciers datacenter oplossingen >>>

Kosten

Het (laten) inrichten van een datacenter oplossing gaat gepaard met relatief hoge investeringen en lagere maandbedragen. Een Cloud oplossing vraagt een lagere investering maar komt met relatief hoge maandbedragen. Wat doet de business case over de periode van bijvoorbeeld 4 jaar? Vaak blijkt een Cloud oplossing dan wat duurder te zijn. Maar dit is niet altijd het geval, het is sterk afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

De financiële afweging die wordt gemaakt is vaker gebaseerd op de voorkeur voor het nemen van een grote investering of de voorkeur voor vaste maandbedragen over een langere periode.

Een Cloud dienst of een datacenter

Wist u dat het strookverbruik en de rackspace kosten bij een eigen datacenter oplossing voor VoIP telefonie ongeveer €6,= per gebruiker is?

Conclusie >>>