071 785 35 92 korving@bellhayes.nl

Het is alweer paar jaar geleden dat De Bijenkorf overging naar mobiel tenzij. We wisten toen nog niet eens dat het een naam had, die naam is vast later bedacht. De Bijenkorf wilde gewoon zo weinig mogelijk vaste telefoons en zoveel mogelijk mobiele telefoons inzetten. Best logisch natuurlijk in de winkels waar bijna niemand een vaste werkplek heeft. Maar ook voor het hoofdkantoor maakte De Bijenkorf een grote stap, zeker voor die tijd, en eigenlijk is het nog maar een paar jaar geleden.

Bekijk dit mobiel tenzij filmpje van De Bijenkorf uit 2009 maar eens

De Bijenkorf heeft sinds 2009 mobiel tenzij, een trendsetter was het zeker. Het leuke is dat dit onderwerp nog steeds actueel is. Bekijk dit filmpje maar eens, de IT Manager van De Bijenkorf aan het woord. Een onderwerp dat heel actueel is, een punt waar veel organisaties nog een beslissing over moeten nemen.

 

In bovenstaand video is Nico Wartenbergh als IT Director van De Bijenkorf aan het woord. Inmiddels is Nico Wartenbergh CIO van de V&D Group.

Wat is dat eigenlijk, mobiel tenzij!

Het begrip is nogal eenvoudig, iedereen krijgt een mobiele telefoon en alleen als het echt niet anders kan krijg je nog een vast toestel. Dit is bijvoorbeeld het geval voor medewerkers in een Klant Contact Centrum.

De overheid is massaal bezig met de uitrol van mobiel tenzij onder aanvoering van Vodafone

Vodafone is de momenteel de aanvoerder in mobiel tenzij land, maar het is goed mogelijk dat dit stokje in 2015 door KPN of T mobile wordt overgenomen. De speciale tarieven van Vodafone voor de overheid zijn zeer laag. Daardoor is het voor de beslissers binnen de overheid vaak alleen al uit kostenoverwegingen een eenvoudige keuze om voor mobiel tenzij te gaan. De leveranciers van de telefooncentrales zijn er niet zo blij mee, die verkopen geen vast toestel meer. En dat doet zeer. Ik was onlangs met een klant bezig die 1500 mobieltjes bestelde en 50 vaste telefoons. Dit scheelt de leverancier van de telefooncentrale al snel €150.000,= omzet, toch jammer.

Wij zijn benieuwd naar ervaringen en trajecten van andere bedrijven die hier mee bezig zijn

Natuurlijk zijn er momenteel tal van bedrijven bezig met dit onderwerp. Wij hebben zelf al diverse klanten van advies mogen voorzien. Mobiel tenzij vraagt nogal wat voorbereiding, hoewel men dit in sommige organisaties binnen 2 weken probeert door te drukken. Wij horen graag ervaringen van anderen over dit onderwerp.