088 8765433 korving@bellhayes.nl

Het is niet zo eenvoudig om voor al uw bedrijfstoepassingen een eenduidige conclusie te kiezen voor Cloud diensten of een datacenter oplossing. Soms is een Cloud dienst logischer, soms is een datacenter oplossing een beter alternatief. De ene oplossing is niet per definitie beter of slechter dan de andere. De omstandigheden bepalen die voor u beste keuze.

Conclusie Cloud dienst of datacenter

Er is dan ook geen eenduidige algemene conclusie te trekken. Het bepalen van de voor uw situatie beste oplossing doet u aan de hand van 3 primaire factoren. Deze factoren zijn de bedrijfsbehoeften, security en kosten.  Elke in uw organisatie gebruikte applicatie dient u in feite te toetsen aan deze factoren. Aangezien het aantal applicaties in sommige bedrijven behoorlijk kan oplopen bevelen wij in eerst instantie een wat praktischer handzamer aan.

Het is praktisch om eerst te starten met het samenstellen van een overzicht van alle gebruikte applicaties binnen uw organisatie. Deze applicaties kunt u vervolgens clusteren.  Per cluster kunt u dan een business case uitwerken op bases van de 3 primaire beslissingsfactoren. Het is goed mogelijk dat er een hybride model van Cloud diensten en een datacenter oplossing uit de bus komt.

Een cloud dienst of datacenter expert kan u verder helpen

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij uw beslissing of wilt u eens sparren over dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met ervaren experts van een onafhankelijk bureau. Indien u deze aanvraag invult brengen wij u in [iphorm_popup id=”8″ name=”Aanvraag voor support Cloud dienst of datacenter”]contact met een specialist van een onafhankelijk adviesbureau >>>[/iphorm_popup]

Zelf op uw eigen locatie een datacenter inrichten of gebruik maken van een een extern datacenter >>>